Voorpagina Resto van Harte
Door André Visser – Op vrijdag 28 september zijn Jacqueline, Marle en Mark als vrijwilliger aan het werk geweest bij Resto VanHarte in Mariahoeve in Den Haag. Ongeveer 100 gasten hadden zich opgegeven om elkaar te ontmoeten en lekker te genieten van een Indonesische maaltijd die door Luis de kok van Resto, met zijn team vrijwilligers in de keuken, overheerlijk was klaargemaakt. De LEO’s zijn aan de slag geweest in het restaurant. Slepen met tafels en stoelen, de glazen en bestek gepoetst ingedekt. Het zag er weer feestelijk uit. Toen de tafels gedekt waren kwamen de eerste gasten al binnen. Marle ging achter de kassa en Mark en Jacqueline ontvingen de gasten als ware gastvrouw en gastheer. Jassen aannemen en praatjes maken. Het was meteen gezellig. Onder de gasten was ook een groep van circa 15 kinderen die in een aparte ruimte lekkere dingen gemaakt hadden. Er werden broodjes gebakken en vruchtenspiesjes gemaakt en aan de gasten uitgedeeld.

20120928_202042

De avond werd geopend door de gastheer. De LEO’s gingen in de bediening en genoten mee van de verhalen, kletspraatjes en uiteraard het lekkere eten, want lekker was het! Het is leuk om te zien dat iedereen, al langer gast, voor de eerste keer als gast, of zoals de LEO’s voor het eerst als vrijwilliger geruisloos, nou ja geruisloos, in de groep worden opgenomen. De kinderen zaten aan een aparte tafel en hadden het grootste plezier. Tussen de gangen door werden ze even losgelaten in de grote zaal, dan konden ze hun energie even kwijt. Oh ja, er was een jarige en daar werd natuurlijk hard, door de kinderen “heul” hard voor gezongen. Carla was 90 jaar geworden en had ter ondersteuning van de feestvreugde bij de ontvangst allerlei liedjes gespeeld op de vleugel.

Om een uur of half negen was het feest ten einde en iedereen ging zijns weegs. Lopend, met de auto, fiets, scootmobiel of het taxibusje. Onze gasten keken terug op een gezellige en ongedwongen avond. De LEO’s gingen nog even door: afruimen, opruimen, tafels terug op de plek, stoelen weg, vloeren vegen en alles wat er maar gedaan moest worden.

Zeer voldaan keerden ook de Leo’s weer terug naar huis.

Categorieën: Acties