zaterdag 3 december 2016

Op vrijdag 2 december vond voor de derde keer de jaarlijkse Pubquiz van LEO Club Zoetermeer plaats in Restaurant 1892. De opbrengst van de quiz gaat als donatie naar de Stichting My Breath My Music. Deze stichting ontwikkelt muziekinstrumenten voor jongeren met een zware lichamelijke beperking. Een unieke samenwerking tussen muzikanten van deze stichting en de LEO’s maakte de Pubquiz tot een bijzonder evenement.

Bij binnenkomst werden de deelnemers aan de quiz verrast met een live optreden van De Bridge Band, vooral bestaande uit muzikanten met een lichamelijke beperking. Bassist Ivo speelt bijvoorbeeld basgitaar op een Magic Flute. Dit instrument wordt bespeeld door ademhaling. Het ontwikkelen van zo’n instrument is behoorlijk prijzig, vertelt Marijke Addink van LEO Club Zoetermeer. Een aantal van ons is zelf muzikant en we weten hoe waardevol het is om muziek te kunnen maken. Daarom besloten wij onze Pubquiz dit jaar te verbinden aan een stichting die dat ook mogelijk maakt voor jongeren met een zware lichamelijke beperking.

Pubquiz en miniconcert

Deelnemers namen het tegen elkaar op in een spannende strijd van zes rondes, waaronder een muziekronde. De muziekfragmenten werden gespeeld door de band, wat een extra toevoeging gaf aan de avond. Ik dacht naar een gewone pubquiz te gaan, maar ik krijg er gewoon een miniconcert bij, aldus een deelneemster. Je verwacht niet dat deze muzikanten allemaal een beperking hebben, ze zijn erg goed.Donatie

Ook Restaurant 1892 deed een duit in het zakje door bijdragen uit een speciaal menu voorafgaande aan de quiz en verkochte snackschotels. Het is voor de tweede keer dat de LEO Club de pubquiz in 1892 mocht organiseren. De vier winnende teams gingen allemaal naar huis met een prijzenpakket van onder andere bonnen voor een escaperoom en bioscoop. Aan het eind van de meer dan geslaagde avond kon de organisatie een cheque van €825,- overhandigen aan My Breath My Music.

 

Bekijk hier de antwoorden op de quizvragen!