dinsdag 30 april 2013

Op 30 april heeft onze LEO Club in samenwerking met Stadsmuseum Zoetermeer ruim 350 euro opgehaald voor Stichting Leergeld. Door de verkoop van oranje limonade en het vertonen van onze schminkkunsten, verleidden wij het Zoetermeerse publiek ons met een kleine bijdragen te steunen. Met de opbrengst gaan wij deze zomer een creatieve, educatieve en gezellige dag organiseren in het Stadsmuseum voor de doelgroep van Stichting Leergeld.

Om half tien verzamelden wij ons bij het Stadsmuseum Zoetermeer. Al snel stroomde de straat vol met Zoetermeerders die op deze zonnige Koningsdag niet binnen voor de televisie bleven zitten. Onze plek op de route van de vrijmarkt, bij de goede doelen markt en de kinderactiviteiten, bleek een strategische. Vooral het schminken was bij de kleinsten erg populair, maar ook ouderen lieten zich, soms onder lichte dwang van een enthousiaste LEO, wat vlaggetjes op de wangen schilderen. Er moest zelfs extra schmink worden ingekocht! De tafel werd opgezet, de limonade in bekertjes geschonken en de hekken van het museum versierd met vlaggen en ballonnen. Folders werden neergelegd, posters opgehangen en de stoeltjes mochten naar buiten. Nu was het wachten op het winkelend publiek.

Naarmate de dag vorderde, lustten de vermoeide voorbijgangers graag een verfrissend glaasje ranja. Er werd ook zonder tegenprestatie flink gedoneerd. Met de geweldige opbrengst van 350 euro kunnen wij nu een geweldige dag organiseren voor de doelgroep van Stichting Leergeld. Deze stichting zet zich in voor schoolgaande kinderen die door een tekort aan financiële middelen niet kunnen meedoen aan sociale, sportieve en culturele activiteiten, zoals: sporten, schoolreisjes en verjaardagen.

We gaan nu enthousiast verder met het bedenken van een programma voor de dag in de zomervakantie!