zondag 2 juni 2019

In november 2018 vond voor de vijfde keer op rij de jaarlijkse pubquiz van LEO Club Zoetermeer plaats. Stichting Jong Perspectief werd voor deze jubileumeditie gekozen als het goede doel. Leuk feitje: 5 jaar geleden hebben we al kennis gemaakt met Jong Perspectief voor onze Koningsdagactie!

Verdeeld over de twee avonden kwamen er zo’n 200 mensen af op de pubquiz, met LEO’s uit onder meer Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Maastricht en Utrecht. De twee pubquiz-avonden waren volledig uitverkocht, wat uiteindelijk heeft geleid tot een opbrengst van €2000! Dankzij deze opbrengst en een bijdrage vanuit Lions Quest Nederland (LQN) kon een kookworkshop voor het maatjesproject van Stichting Jong Perspectief gerealiseerd worden.

De kookworkshop vond op 25 mei plaats bij Catering Service Zoetermeer. De kinderen werden ontvangen met een schort met hun naam erop. Daarna begon de kookworkshop, waarbij een heerlijk buffet werd bereid. De kinderen maakten o.a. kippensoep, gepofte aardappels en knoflookchampignons. Tussendoor werden polaroidfoto’s gemaakt als herinnering aan deze leuke en leerzame dag. De maatjes voegden zich aan het eind van de middag bij het gezelschap, waar ze met een erehaag werden ontvangen. Samen hebben ze genoten van de kookkunsten van de kinderen. Na afloop kregen de kinderen nog een kookboekje mee, zodat ze thuis ook nog lekker verder kunnen koken.

Deze stichting helpt kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar te bouwen aan een toekomst met perspectief. Jong Perspectief doet dit door middel van een maatjes- en mentorproject, waarbij volwassen vrijwilligers één op één aan kinderen en jongeren worden gekoppeld die in hun dagelijks bestaan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Aan alle deelnemers en sponsoren van de pubquiz: bedankt voor jullie bijdrage aan deze dag! Zowel Jong Perspectief als wij hebben een zeer memorabele dag beleefd. Tot volgend jaar!

Via de onderstaande link kom je bij de foto albums van de pubquiz:

https://www.facebook.com/pg/leoclubzoetermeer/photos/?tab=album&album_id=2458537614160785&ref=page_internal

https://www.facebook.com/pg/leoclubzoetermeer/photos/?tab=album&album_id=2476411109040102&ref=page_internal