vrijdag 29 april 2016

Op 30 april a.s. van 10.00 tot 14.00 organiseren LEO Clubs Nederland een actie i.s.m. het rolstoelhockey. Dit idee is ontstaan tijdens een eerdere rolstoelhockeyclinics tussen Doing en de LEO Club Zoetermeer. De dag staat in het teken van de sport(iviteit) en het samenbrengen van wat nog vaak twee werelden zijn.Een LEO Club is een service club voor jonge mensen van 18 tot 30 jaar die regelmatig bij elkaar komen om service te bieden aan de maatschappij. LEO’s willen graag iets voor anderen in onze samenleving kunnen betekenen. Daarvoor organiseren de LEO Clubs allerhande (lokale) acties. Eens per jaar wordt er ook een landelijke actie georganiseerd waar ze de handen uit de mouwen steken om gezamenlijk iets te ondernemen. Voorgaande edities van de landelijke actie waren op één locatie, maar dit jaar is gekozen om het op meerdere locaties te organiseren. Zo wordt er dit jaar onder andere bij Doing in Zoetermeer en bij Haag ’88 in Rijswijk gespeeld.

Het Rolstoelhockey wordt in Nederland in twee vormen gespeeld, de Elektrische en in Handvoortbewogen vorm. E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen. E-hockey is praktisch de enige sport waar sporters in een elektrische rolstoel in teamverband aan deel kunnen nemen. Aan H-hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap, een uitstekende gelegenheid voor sportieve integratie dus. De LEO Club leden zullen ook in een rolstoel plaats nemen en zal er gezamenlijk gesport worden. In Zoetermeer wordt ook een lunch verzorgt die mede mogelijk is gemaakt door Jongerius bakkers en door de Kaasspecialist Rokkeveen.

Geïnteresseerden in de sport zijn welkom om een kijkje te komen nemen. Ben je geïnteresseerd in het aansluiten bij de Leo Club neem contact met ons op!