maandag 12 maart 2018

Zaterdagochtend 10 maart verzamelden we ons bij het Thomashuis om de bewoners in het kader van NL Doet te verwennen met een dagje Dolfinarium. Het Thomashuis is een kleinschalige woonvorm voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Samen met vrijwilligers, medewerkers en zorgondernemers Anja en Hylke trekken we met een aantal auto’s richting Harderwijk. Het wordt al snel een wedstrijdje wie er de meeste lol in de auto heeft, zo zingen en dansen we gezellig mee met Queen en Michael Jackson op de radio.

Bij het Dolfinarium aangekomen mogen we direct richting de dolfijnenshow, maar niet voordat we eerst even bij het voeren van de zeeleeuwen gaan kijken! Tijdens de dolfijnenshow kijkt iedereen zijn ogen uit. Dat we af en toe een beetje nat gespetterd worden, vindt niemand erg.Na de show staat er een heerlijke lunch voor ons klaar, iedereen geniet. Als we onze buikjes meer dan rond hebben gegeten vertrekken we naar de walrussen. Wat een grote dieren! Hierna krijgen we een rondleiding achter de schermen. We mogen dan heel even in het hok kijken en staan op een meter afstand van de nieuwsgierige walrus Olivia. Vervolgens lopen we naar het buitenverblijf van de dolfijnen. We boffen enorm want we mogen erbij zijn tijdens het voeren! Het is voor iedereen een bijzondere ervaring om de dolfijnen van zo dichtbij te zien.

Na deze drukke dag gaan we allemaal tevreden terug naar het Thomashuis. Daar krijgen we nog een heel leuk bedankje van de bewoners en van het Oranje Fonds. We spreken af snel weer op bezoek te gaan om gezellig alle foto’s te bekijken.