woensdag 21 augustus 2013

LEO Club Zoetermeer Centaurea Cyanus organiseerde op vrijdag 16 augustus een creatieve, educatieve en vooral gezellige dag voor de doelgroep van Stichting Leergeld in Stadsmuseum Zoetermeer. Met het geld dat de club tijdens Koninginnedag ophaalde en een verdubbeling van het bedrag vanuit Lionsclubs International, kon de club in samenwerking met het museum een gevarieerd programma aanbieden voor een groep kinderen van acht tot twaalf jaar.De deelnemers maakten muziekinstrumenten van restmateriaal en er werd een levend kwartetspel gespeeld in de museumtuin. In het museum, waar de tijdelijke tentoonstelling: “Zoetermeer Utopia” wordt getoond, is een speurtocht gedaan en maakten de kinderen hun eigen deel van de plattegrond van Zoetermeer. Hiermee lieten zij zien hoe hun ideale stad eruit zou moeten zien. Het eindresultaat was een kleurrijke en fantasievolle stad. Na afloop nam iedereen trots zijn of haar stuk mee naar huis.

Alle activiteiten werden bedacht en begeleid door de leden van LEO Club Zoetermeer met ondersteuning vanuit het Stadsmuseum. LEO Stephanie van Veen vertelt: “Door deze dag te organiseren hebben we een groep kinderen, die hier anders nooit komt, kennis laten maken met een museum. Maar het allerbelangrijkste is dat we deze groep een leuke dag hebben bezorgd in de zomervakantie. Al die blije gezichten, daar doe je het voor. Ook het museum was enthousiast over de dag. We mogen weer komen!”

Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen die door een tekort aan financiële middelen niet kunnen meedoen aan sociale, sportieve en culturele activiteiten, zoals: sporten, schoolreisjes en verjaardagen. LEO Club Zoetermeer is een jongerenvereniging in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, die zich inzet voor hun individuele ontwikkeling én voor de maatschappij. Momenteel is de club op zoek naar nieuwe leden, neem contact met ons op wanneer je geïnteresseerd bent!