woensdag 30 april 2014

Koningsdag, dat voor altijd onlosmakelijk verbonden is aan het koningslied was dan eindelijk hier. Iedere stap die LEO Club Zoetermeer sinds maart zette, die leidde naar dit moment. Hier, voor het stadsmuseum van Zoetermeer, stond LEO Club Zoetermeer om net als vorig jaar kinderen te schminken, limonade en blikjes Red Bull te verkopen voor het goede doel. Dit jaar organiseert LEO Club Zoetermeer met de opbrengsten van Koningsdag een zomerbarbecue voor de kinderen en maatjes van de Stichting Jong Perspectief.

Licht aangeslagen van Koningsnach begonnen de LEO’s om half 11 met opbouwen. Tafels, stoelen, de schmink, folders en vlaggen waren binnen het half uur opgesteld en klaar voor gebruik. Om 11 uur klonk de muziek door de speakers en begon het feest. Naar mate de dag vorderde en de zon begon door te breken, werd het langs lopende publiek dorstig. Voor een kleine bijdrage konden de voorbijgangers glaasje ranja krijgen of voor de mensen die nog vleugels konden gebruiken een blikje Red Bull.

Kinderen werden door kunstenaars – of waren het toch gewoon leden- geschminkt. Vele vlaggetjes werden op de wangen van voorbijgangers geschminkt, maar ook de gezichten van kinderen werden van kunstwerken voorzien. Van prinsessen tot spidermannen, van alles passeerde de revue. Stuk voor stuk potentiële items voor in het Stadsmuseum!

Na een vermoeiende dag vol gezelligheid werd de opbrengst geteld. Met een bedrag van ongeveer €280,- kan LEO Club Zoetermeer in samenwerking met Jong Perspectief 20 jongeren en hun maatjes een fantastische dag organiseren in Stadsmuseum Zoetermeer.

De organisatie die wij deze dag hebben ondersteund is een organisatie die volwassen vrijwilligers koppelt aan jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om zo samen een jaar lang op te trekken als maatjes. Zij ondernemen hierbij activiteiten zoals sporten, fietsen, uitstapjes maken of samen koken. Kernpunten in het maatjesproject zijn het vergroten van het zelfvertrouwen, contact leggen met leeftijdsgenoten en het aangereikt krijgen van nieuwe perspectieven.

Wat er georganiseerd is met de opbrengst zien jullie in een volgend bericht! But in the meantime, hou je veilig!!