maandag 24 maart 2014

Onze LEO’s hebben zich afgelopen zaterdag weer van hun beste kant laten zien tijdens NL Doet. Gewapend met kwasten, rollers, verf en afdekzeilen bestormden wij woonvoorziening Langeberg in de Zoetermeerse wijk Meerzicht. Aldaar werden we door de medewerkers aan het werk gezet om twee gezamenlijke ruimtes een likje verf te geven.

Rond een uur of één verzamelden wij ons met andere vrijwilligers op Langeberg 28, waar 24 mensen met een licht verstandelijke handicap wonen. Bij binnenkomst was niet iedereen enthousiast: “Wat doen al die vreemde mensen hier, dat hoeft toch niet..” zucht een bewoonster. Anderen vonden het juist wel spannend.
Een muur werd zalmroze en een andere muur werd appeltjesgroen geverfd. De rest van de muren mocht wit blijven, maar werd wel overgeschilderd. Het was, hoewel we met twaalf klussers waren, nog spannend of we het zouden redden. Uiteindelijk waren we toch om vijf uur klaar en werden we beloond met hapjes en drankjes. En natuurlijk de reacties van de bewoners! Iedereen vond het erg mooi geworden en wij gingen allemaal voldaan naar huis.